IDOS toch weer bezig met opiniepeiling
13 Feb 2015, 02:00
foto
John Krishnadath, directeur IDOS


Net als bij de vorige verkiezing heeft John Krishnadath, directeur van IDOS, de druk vanuit verschillende zijden niet kunnen weerstaan. Hij komt toch met enkele opiniepeilingen. Afgelopen zondag zijn er peilingen gehouden in Commewijne. De enquêteurs zijn intussen bezig in Wanica.

Krishnadath antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de peilingen gekoppeld zijn aan een krantenonderzoek dat hij om de twee jaren doet voor Times of Suriname. Op basis hiervan zullen de resultaten eerst gepubliceerd worden in deze krant. Er zullen ook peilingen gehouden worden in Paramaribo en Nickerie. Krishnadath denkt dat hij ook Coronie, Moengo en Albina erbij doet.

Het onderzoeksbureau Nikos van Marten Schalkwijk zal komend weekend in Commewijne beginnen met opiniepeilingen. Dit gebeurt in samenwerking met Apintie televisie. "Ik vind het prima dat anderen ook peilingen doen", zegt Krishnadath. Hij merkt op dat als de peilingen min of meer in dezelfde tijd worden verricht, op de vraag op wie de kiezers gaan stemmen, geen grote afwijkingen mogen zijn. Het dwingt eenieder om correct het onderzoek uit te voeren", zegt Krishnadath die ook contact hierover heeft gehad met Schalkwijk. Krishnadath zegt zich er bewust van te zijn dat politieke partijen die niet hoog scoren, weer boos zullen worden wanneer de resultaten bekendgemaakt zullen worden. Hij is intussen gewend geraakt dat mensen hem uitschelden, want ook als voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond heeft hij aardig wat te verduren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May