Twee jaar voor verkrachten buurmeisje
12 Feb 2015, 22:00
foto


Rechter Marie Mettendaf heeft op de rechtszitting van donderdag, Romenson U., voor het verkrachten van zijn buurmeisje een celstraf opgelegd van twee jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De verdachte was met een smoes de woning binnengekomen en vergreep zich aan het buurmeisje.

De rechter benadrukte dat niemand het recht heeft om zonder toestemming van het meisje, seks met haar te bedrijven. Zij noemde het een ernstig feit. Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, had vijf jaar tegen de veroordeelde geëist. Volgens de officier had de veroordeelde het slachtoffer misleid. Toen hij na zijn daad de politie zag, liep hij weg.

Het slachtoffer verklaarde dat zij bezig was kleren te wassen toen haar buurman kwam. Hij vroeg haar of zij zijn mobiel wilde opladen. Zij liep met het toestel naar binnen om dit aan de oplader te plaatsen. Op dat moment vergreep de man zich aan haar. Het meisje schreeuwde en verzette zich, maar kon het misdrijf niet voorkomen. Op een gegeven moment lukte het haar om de verdachte met een muskietenkaarshouder te verwonden.

Romenson U. ontkent het meisje verkracht te hebben. Hij verklaarde dat hij ruzie met haar kreeg over muziek, waarna zij hem verwondde. Het slachtoffer ontkent dit en verklaarde dat zij hem vertrouwde en daarom zijn mobiele telefoon zou opladen. Raadsman Harold Belfor voerde toen aan dat een tolk vanaf het begin vertaald heeft voor zijn cliënt. De dagvaarding was in het Nederlands en deze taal is de verdachte niet machtig.

Mettendaf voerde aan dat er vanaf het begin een tolk aanwezig was in deze zaak. De voertaal in Suriname is het Nederlands en daarom was de dagvaarding in deze taal. Zij verwierp hiermee het pleidooi van de raadsman. Uit het medische rapport bleek dat het meisje bloedsporen had aan haar vagina. De verklaringen van de veroordeelde sloegen volgens de rechter nergens op. Zij achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May