Nieuwe organisatiestructuur KPS goedgekeurd
12 Feb 2015, 00:00
foto
Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan


De nieuwe organisatiestructuur van het Korps Politie Suriname (KPS) is in de raad van ministers goedgekeurd. De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, had om twee weken tijd gevraagd. Ook zijn er goede afspraken tussen de korpsleiding en bewindsman gemaakt. De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Robby Ramjiawan, bevestigt dit tegenover Starnieuws.

Er zal een nieuw traject uitgestippeld worden. Het gaat om de goedkeuring van de formatiestaat voor officieren en hun voordracht tot bevordering in de naast hogere rang. Ook de aanstelling van een aantal officieren in nieuwe functies moet nog geschieden. Belfort had twee weken geleden de vakbond beloofd dat hij alles in het werk zou stellen om de nieuwe structuur goedgekeurd te krijgen. Hij was er niet over te spreken dat de korpsleiding hem zou hebben overgeslagen en naar de president was gestapt in deze kwestie. Het leek erop alsof de vakbond en het ministerie in conflict zouden raken met elkaar. De minister zou ook onder druk gezet zijn door ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk om de door de korpsleiding ingediende nieuwe organisatiestructuur niet in orde te maken.

In opdracht van president Desi Bouterse was er drie jaar terug een consultant ingehuurd om het KPS door te lichten en een nieuwe inrichtingsplan te schrijven. In januari 2014 was de consultant klaar en had hij de nieuwe structuur aangeboden aan de regering. Per 1 januari 2015 moest de herinrichting in werking treden.

Goede werkafspraken
Ramjiawan zegt aan Starnieuws dat hij blij is met de inspanning van de bewindsman. “Ik ben geen voorstander van conflicten met de werkgever. Wij hebben begrepen dat ABOP-voorzitter Brunswijk eveneens een behoorlijke bijdrage heeft geleverd aan de oplossing. Brunswijk heeft kennelijk beseft dat hij voor grotere uitdagingen staat als leider van een grote politieke partij en dat de ruzie met de politie en politiebond hem niet veel goeds zou doen”, deelt Ramjiawan mee.

De bondsvoorzitter bedankt Brunswijk voor zijn bijdrage en zal zijn dank nog schriftelijk uitbrengen. Ramjiawan heeft ook begrepen dat er goede werkafspraken zijn gemaakt tussen de minister en de korpsleiding. Bij dit gesprek waren vicepresident Robert Ameerali en Brunswijk, als voorzitter van de vaste commissie van Justitie en Politie aanwezig. De bondsvoorzitter is opgelucht dat de plooien gladgestreken zijn. Er zal gezamenlijk gekeken worden naar de bestrijding van de criminaliteit en het werk rondom de komende verkiezingen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May