NDP breidt verkiezingsstrijd uit naar Surinamerivier
12 Feb 2015, 00:35
foto
Boten met NDP-vlaggen bij de Platte Brug. (Beeld: René Gompers)


De NDP heeft de verkiezingsstrijd uitgebreid naar de Surinamerivier. Op de meeste boten die de route Paramaribo-Meerzorg onderhouden, wappert een NDP vlag (video). Ook de oude gezonken Goslar wordt geclaimd door de paarse partij.

Een groot deel van de bootsmannen en passagiers gaat voor ‘nog vijf’. Voor veel passagiers maakt het niet uit onder welke vlag ze de oversteek doen, zolang ze maar veilig aan de overkant aankomen. De mensen vinden dat de vlaggen horen bij de verkiezingen.

Paimin Resowikromo is al 21 jaren bootsman. “Wij geven deze regering alle steun. Bouterse heeft voor subsidie gezorgd en heeft gemaakt dat we meer ruimte hebben om spullen te kopen”, motiveert Resowikromo zijn keuze. Collega bootsman Anthony Kasanpawiro, deelt mee dat gewacht wordt op instructies van de organisatie. De ruim veertig boten die de route onderhouden zouden een ‘show’ weggeven op het water. De vlaggen zijn daar een belangrijk onderdeel van. “We zouden per boot een envelopje krijgen. Hoeveel weten we nog niet. We wachten nog.” De bootsmannen geven aan dat ze de manifestatie ter ondersteuning van president Bouterse ongeacht een vergoeding zouden uitvoeren.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May