Somohardjo: 'Voor ons is de onderhandeling afgesloten'
11 Feb 2015, 00:00
foto


Met KTPI wordt er niet meer onderhandeld. De coördinator Chan Santokhi zal nog verder praten met deze partij, maar de kaarten zijn volgens Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, al geschud. "Mijn structuren hebben dinsdagavond verslag gekregen. Wij onderhandelen niet meer. Als KTPI niet meedoet, dan krijgen wij onze positie in Commewijne, Para en in Paramaribo terug", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

"Ik heb ook geen vervanger benoemd om verder te onderhandelen. Wij zijn al bezig met de samenwerkingsovereenkomst die op 23 februari wordt getekend", stelt Somohardjo. Het protocol is in concept al klaar. Dit wordt door de partijen verder voorbereid en klaargemaakt voor ondertekening.

Somohardjo vertrekt later op de dag via Nederland naar Indonesië. Hij moet de laatste bestellingen nog plaatsen voor het propagandamateriaal. "Door de onderhandelingen zijn we in wat tijdnood gekomen. Een deel van het materiaal zal per luchtvracht vervoerd worden naar Paramaribo", deelt Somohardjo mee. "In elk geval is de onderhandeling voor ons afgesloten. Dit geldt ook voor de andere partijen. Er kunnen geen verschuivingen meer plaatsvinden, tenzij een partij besluit een positie op te offeren, maar wij hebben de zaak al afgesloten". Somohardjo keert 21 februari terug in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May