Ruim 80 personen voor hoofdstembureaus
11 Feb 2015, 03:00
foto


Ruim tachtig personen die zullen werken op de hoofdstembureaus worden vandaag in het Lalla Rookhgebouw geïnstalleerd. Per district zijn er gemiddeld acht personen: een voorzitter (de dc), een plaatsvervangend voorzitter, drie leden en drie plaatsvervangende leden. Deze personen zullen de hoofdstembureaus leiden, zegt de deken van de dc’s en dc van Wanica, Roline Samsoedien aan Starnieuws.

De meeste dc’s zullen voor het eerst als voorzitter van een hoofdstembureau fungeren. Samsoedien rekent erop dat de dc’s hun werk naar tevredenheid en naar eer en geweten zullen uitvoeren. Zij verwacht dat de verkiezingen in goede banen worden geleid en dat er geen fouten zullen worden gemaakt.

Inmiddels registreren de districtscommissariaten het stembureaupersoneel, waarvoor er heel veel belangstelling is. Op de districtscommissariaten Paramaribo Zuidwest en Noordoost hebben ruim 2.100 personen zich aangemeld. Daarnaast zijn er zo’n 4.000 registratieformulieren uitgegeven. Niet iedereen zal worden aangenomen, omdat de geregistreerde moet voldoen aan een aantal eisen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May