Westfa in verzekering gesteld
10 Feb 2015, 12:53
foto


Stephan Westfa die sedert november 2014 op last van de procureur-generaal opgespoord werd, is vandaag aangehouden. Hij werd gezocht voor diefstal van een voertuig met geweld. Westfa is ook de hoofdrolspeler in de zaak waarbij de directeur van Surishopping, Ramsoender Jhauw, moest worden geliquideerd. Later kwam hij terug op deze verklaring.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de details nog niet bekend zijn. Het onderzoek wordt verricht door de afdeling Kapitale Delicten.
Westfa zou zijn uitgeweken naar het buitenland. Hij zei voor zijn leven te vrezen en wilde daarom niet terugkeren naar Suriname. Hij had nog contact gemaakt met Jhauw, Preshant Dassasingh en ook Starnieuws. Westfa zei dat het niet klopt dat hij een voertuig had gestolen. Volgens hem werd hij onnodig zwart gemaakt.

In de zaak van Jhauw heeft Westfa tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Hij heeft daarna geprobeerd van beide personen hulp te krijgen, in de ruil voor zuivering van hun naam. Jhauw vindt dat hij ernstige schade heeft geleden door hoe de pers met deze zaak om is gegaan. Vooral Starnieuws heeft het moeten ontgelden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May