EBS-contract met N.V. AMPS mogelijk op de helling
10 Feb 2015, 06:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal een contract van ruim US$ 1,9 miljoen voor levering van materiaal gewijzigd moeten krijgen bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Waarnemend directeur Willy Duiker heeft op 4 december vorig jaar het contract getekend met directeur Andrew Baasaron van N.V. Advanced Management of Power Systems (N.V. AMPS). De naam van de onderneming is per 26 augustus 2014 gewijzigd in N.V. Advanced Management of Power Systems Engineering, afgekort N.V. AMPS Engineering.

De nieuwe naam is in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken op 13 oktober vorig jaar geregistreerd. De gewijzigde statuten zijn op 21 oktober 2014 gepubliceerd in het Advertentieblad van de Republiek Suriname. De aanbesteding voor de levering van goederen is gedaan op 5 september vorig jaar. Toen was de naam al gewijzigd, maar nog niet goedgekeurd. Toen het contract in december vorig jaar werd ondertekend, waren de wijzigingen reeds doorgevoerd.

Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) heeft ook deze kwestie onder de aandacht van waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gebracht. De parlementariër heeft nog geen documenten verstrekt aan De Nationale Assemblee en de pers. Hij wil het Openbaar Ministerie eerst de ruimte geven om het onderzoek te plegen in drie kwesties die hij heeft aangekaart. Starnieuws heeft intussen de hand weten te leggen op het contract dat is getekend tussen de EBS en N.V. AMPS. Het is niet duidelijk of de IDB, die US$ 30 miljoen geleend heeft ten behoeve van de EBS, akkoord zal gaan met wijziging van dit contract dat reeds is goedgekeurd. Er zijn juridische consequenties hieraan verbonden.


U kunt het uittreksel van N.V. AMPS Engineering hier downloaden.
pdf-icon.gif Uittreksel_KKF.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May