Staatsolie betwist de hoogte van claim Ballast Nedam
09 Feb 2015, 16:30
foto


Staatsolie Maatschappij Suriname NV is door Ballast Nedam Infra Suriname BV op zaterdag 7 februari 2015 schriftelijk geïnformeerd over de indiening van een verzoek tot arbitrage bij de International Court of Arbitration of the International Chamber of Commerce (ICC), gevestigd te Parijs. Door de confidentialiteitseisen kan niet in detail getreden worden over de inhoud van de claim. Staatsolie vertrouwt erop dat partijen via het arbitrageproces hun recht zullen vinden.

Staatsolie en Ballast Nedam hebben in december 2011 een contract gesloten voor het uitvoeren van diverse hei- en civieltechnische werkzaamheden voor het Raffinaderij Expansie Project van Staatsolie te Tout Lui Faut. Dit contract werd in november 2013 beëindigd, deelt het bedrijf mee in een persbericht.

Vanwege de uitvoering van dit contract heeft Ballast Nedam een claim ingediend bij Staatsolie. De voornaamste reden hiervoor is dat Ballast Nedam van mening is dat ze schade heeft geleden door vertraging en verstoring van het project. Staatsolie kon zich niet terugvinden in de inhoud en hoogte van deze claim. Volgens een publicatie van Ballast Nedam blijkt dat het gaat om een claim van US$ 50 miljoen.

Partijen hebben getracht in de afgelopen periode tot een schikking te geraken, echter heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Op grond hiervan heeft Staatsolie Ballast Nedam formeel in kennis gesteld de claim niet te accepteren.
Staatsolie dient van het verzoek tot arbitrage formeel nog in kennis gesteld te worden door de ICC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May