Goede oogst voor AV Saramacca
10 Feb 2015, 04:00
foto
Leyhor Tolud


Atletiekvereniging Saramacca heeft goed geboerd tijdens de onlangs gehouden baanwedstrijden onder auspiciën van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB). De relatief jonge vereniging onder leiding van trainer Leyhor Tolud wist maar liefst 6 onderdelen te winnen. Daniel Pengtai won de 80m, 150m en de 800m. Grettel Braffith won het onderdeel verspringen bij de meisjes, terwijl Timothy Biswane hetzelfde deed bij de jongens u-15. Rinaldo Letterboom legde in de u-18 klasse beslag op de hink-stap-sprongtitel. Reden genoeg voor Starnieuws om een gesprek te hebben met de succescoach.

Hoewel hij trots is op zijn pupillen, blijft Tolud die op Cuba een vijfjarige sportopleiding inclusief een tweejarige specialisatie in atletiek genoten heeft, nuchter. Hij is opgegroeid in Saramacca en heeft als kind ook aan atletiek gedaan, echter is dat talent door gebrek aan begeleiding verloren gegaan. Tolud is blij met het vertrouwen en de ondersteuning die hij krijgt van de ouders, waardoor hij zich kan richten op de ontwikkeling van het talent. De trainer is vastbesloten deze diamanten zodanig te bewerken, dat hun glans zich tot ver over de grenzen mag uitstrekken.

Voor de korte termijn heeft de professional zich ten doel gesteld de kracht en techniek bij zijn pupillen te verbeteren en zo de nationale u-15 categorie te domineren. Voorts werkt hij ernaar toe om tenminste een medaille te bemachtigen op de Consude Games die medio 2015 in Paraguay worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May