Parmessar: Geven dit land nooit meer weg
08 Feb 2015, 10:00
foto
NDP-topper Rabin Parmessar heeft lak aan de kritiek op zijn knieval. (Foto: René Gompers)


NDP-topper Rabin Parmessar stoort zich niet aan de losgebarsten kritiek op zijn knieval te Land van Dijk. “Ik kan nog een miljoen keer op mijn knieën gaan om het volk op te roepen opdat dit land in onze handen blijft,” deelt Parmessar mee. Hij heeft opgeroepen interne ruzies bij te leggen, de gelederen te sluiten en de V7 geen kans te geven aan de macht te komen. Volgens Parmessar zijn bij die politieke combinatie de handlangers van het buitenland verenigd.

In Saramacca bij de beëdiging van NDP-jongerenbesturen heeft Parmessar namens NDP-voorzitter Desi Bouterse het publiek toegesproken. “Wij gaan alle onderlinge gekissebis achter ons moeten laten, meningsverschillen moeten worden bijgelegd,” heeft hij zijn partijgenoten op het hart gedrukt. “Er is geen tijd hiervoor. Het belang is groot, want als we dat niet doen zijn aan de andere kant de handlangers van het buitenland op de loer. Dat heeft zich verenigd bij V7. Zij gaan dit land verkwanselen. We geven dit land nooit, nooit, nooit meer weg. Never!” riep Parmessar ferm.

Te Land van Dijk is Parmessar op de knieën gegaan om dezelfde oproep kracht bij te zetten. Tijdens een wijkvergadering op Para heeft hij bijna weer een knieval gemaakt. Er is veel kritiek geleverd op deze handeling. “De mensen misbruiken dat maar mi ne arki deng pak pak fu den tra man,” merkte Parmessar op. Het gaat er volgens hem om dat het volk succesvol zijn eigen ontwikkeling ter hand neemt zoals deze regering bewezen heeft. Het is de plicht van elke Surinamer om daarvoor te gaan. “Daarvoor maak ik een buiging, daarvoor kan ik miljoen keren een knieval maken. Laten ze maar verdraaien, mi ne arki den pak pak fu den man.”


René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May