Dc Doebay begint vol goede moed maandag in Saramacca
08 Feb 2015, 00:00
foto
Dc Laksmienarain Doebay


Districtscommissaris (dc) Laksmienarain Doebay (41) zal vol goede moed het commissariaat in Saramacca maandag overnemen van collega Rawien Jiawan. Hij had zijn functie als dc van Nickerie in augustus 2011 ter beschikking gesteld, nadat de procureur-generaal, een strafzaak tegen hem begon wegens mishandelen van een burger. "In ruim drie en een half jaar, ben ik een ander mens geworden. Ik heb iedereen vergeven, want er zijn meer dingen naar voren gebracht op de zitting, om zaken te verzwaren. Daarom heb ik hoger beroep aangetekend, maar tot nu toe is niet overgegaan tot behandeling hiervan", zegt Doebay in een openhartig gesprek met Starnieuws.

Doebay heeft het donkere stukje uit zijn leven, achter zich gelaten. De uitspraak luidde: zes maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd. Doebay was nauwelijks een jaar dc toen het misging. "Ik was penitentiaire ambtenaar en had kort voordat ik dc werd nog een training gekregen van het Arrestatieteam van de politie. Ik had geleerd dat als iemand aan je lichaam komt, je ook moet handelen. In een reflex heb ik gereageerd. Op dat moment was ik ineens weer de penitentiaire ambtenaar", merkt Doebay op. Hij geeft toe de man geslagen te hebben, "maar wat er later van gemaakt is, heb ik niet gedaan. Ik wil niet gestraft worden voor iets dat niet waar is".

"Ik heb veel geleerd uit deze periode. Ik ben een spiritueel mens geworden en ben vanaf toen vegetariër. Ik drink geen alcohol en rook ook niet", vertelt Doebay. Hij zegt dat hij de fout die hij toen gemaakt had, niet meer zal maken. Door vanuit zijn innerlijke zich te wenden tot de Schepper en veel te mediteren, is hij in balans gekomen. Elke ochtend begint hij zijn dag met bidden tot de Almachtige. Doebay zegt dat na het proces hij zich beziggehouden heeft met partijzaken en heeft enkele zaken op verzoek van dc Wedperkash Joeloemsingh uitgevoerd.

Doebay zegt nooit gevraagd te hebben om een post toen alles achter de rug was. "Ik was bijzonder verrast toen ik hoorde dat ik districtscommissaris van Saramacca word". De dc is blij dat hij weer een bijdrage mag leveren. Hij weet zich gesteund door andere collega's en partijgenoten. Zijn gezin staat volledig achter hem en is bereid de offers te brengen. "Na maandag zal ik mij kort oriënteren om de stand van zaken door te nemen. Daarna zullen wij alle aandacht besteden aan de verkiezingen die over 105 dagen worden gehouden. Wij zullen met z'n alle zorgen dat smetteloze verkiezingen worden gehouden", benadrukt Doebay. Hij is blij met deze nieuwe uitdaging om zich waar te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May