Botopasi verzuimt IMT weg te spelen
08 Feb 2015, 08:00

Botopasie heeft duidelijk verzuimd om landskampioen Inter Moego Tapoe (IMT) in eigen huis weg te spelen. Na 90 minuten spelen was de score na een 0-0 ruststand, 1-1. Een wedstrijd die Botopasie, dat goed werd aangevuurd door de eigen supporters, het wisselvallig spelende IMT met een beetje meer doorzetting in haar voordeel kon beslechten.

De eerste goede kans in het bomvolle NGVB-stadion was voor Botopasie. Na een goede combinatie vanuit links kwam Botopasie achter de verdediging van IMT. Dennis Dokoe die in balbezit kwam, schoot hoog over. Na een half uur spelen kon de landskampioen nog steeds geen vuist maken tegen Botopasie. IMT had slechts lange ballen, terwijl Botopasie het spel in het centrum uitvocht. Doelman Obrendo Huiswoud moest zelfs tot de rand van de 16 meter zone uitlopen om een schot van Evani Esperance te keren. In deze eerste 45 minuten waarin ploegen niet tot scoren kwamen, had Botopasie het beste deel van het spel in handen, terwijl IMT geen ernstige dreiging vormde voor de vijandelijke verdediging.

De tweede helft was nog geen minuut oud en het thuispubliek ging uit zijn dak. De bal werd slecht uitverdedigd en kwam diep via de rechterflank bij Ilunga Eduards terecht. Huiswoud ging uit zijn doel, maar te laat: 1-0. De vreugde bij Botopasie was van korte duur. Twee minuten na het eerste doelpunt kwam uit een ingestudeerde vrije trap de bal in de 16 meter zone bij Naldo Kwasie. Hij werd neergehaald; de arbiter wees resoluut naar de penaltystip. Jurmen Vallei schoot zuiver in: 1-1. De aanvalsmotoren draaiden hierna op volle toeren. De strijd brak duidelijk los. De aanhang van Botopasie vuurde zwaar aan. Een goed genomen vrije trap van Glerby Eduards werd door Huiswoud verwerkt tot hoekschop. De wisselspelers Gregory Pokie en Stefano Rijssel zorgden voor meer sierlijk spel bij IMT. Ook de ingevallen Migamba Antomoi, Sly Seedo en Armando Lugard bij Botopasie gaven de verdediging van IMT kopzorgen.

Spanning op spanning en kans na kans, maar tot scoren kwam geen van beide ploegen meer. Landskampioen IMT blijft ongeslagen aan kop in deze hoofdklassecompetitie van de SVB. Met de wedstrijd later op de dag in het Frank Essed Stadion tussen SV Notch en Leo Victor wordt de eerste ronde van deze hoofdklassecompetitie afgesloten.