NPS: Vervanging regering in belang van volk
07 Feb 2015, 20:00
foto
NPS-vergadering in ressort Flora.


De discussie over de ethische code voor politieke partijen die is ontstaan, is een aangelegenheid van de Nationale Partij Suriname (NPS). Voorzitter Gregory Rusland zei op een kernvergadering in ressort Flora vrijdag dat deze kwestie reeds opgelost is. Het zal volgens hem niemand lukken om een wig binnen de partij te drijven. De verwarring rond 'code of ethics' die is ontstaan, is een interne aangelegenheid van de NPS, stelde Rusland. Op de vergadering kwam naar voren dat vervanging van de regering in belang is van de gemeenschap.

De groene partij is Flora begonnen met kernvergaderingen in de ressorten van Paramaribo. Op de vergaderingen worden politieke beschouwingen gehouden en instructies gegeven aan de achterban. Vooral aan jongeren wordt gevraagd om hun gegevens na te trekken, waardoor op de dag van de stemming er geen problemen ontstaan.
NPS-assembleelid Hesdy Pigot merkte op dat de oude vos zijn haren verliest, maar niet zijn streken. Hij doelde op uitspraken over noodtoestand uitroepen als het parlement niet functioneert. Pigot zei dat op de vergadering van de komende week weer de het agendapunt 'constitutioneel hof' staat. De oppositie heeft aangegeven wel quorum te verlenen, maar de voorwaarde is dat deze ontwerpwet niet zal worden behandeld.

Voorwaarde beter bestaan
Sunil Oemrawsingh zei dat het vervangen van deze regering een voorwaarde is om het volk een beter bestaan te bieden. Het propagandageweld dat op over de samenleving wordt gestort via staatsmedia, kan volgens hem jongeren beïnvloeden bij hun stemgedrag. Het is daarom de taak van elke NPS'er 'first voters' in hun omgeving te wijzen op het gevaar die deze regering vormt voor hun toekomst. De jongerenvertegenwoordiger Silenta Neslo merkte op dat de jeugd de toekomst in eigen handen heeft. Door een verkeerde keus te maken, zullen studie en werkgelegenheid in de grootste problemen komen. Zij merkte op dat ondanks de belofte van de president de wifi nog steeds niet in orde is.

De huidige regering heeft weinig tot geen nieuwe projecten ten uitvoer gebracht, zei Oemrawsingh. Newmont was reeds 'panklaar' voor uitvoering, maar men heeft uit rancune zolang gewacht dat de werkgelegenheid en inkomen voor de Surinamer jaren op zich heeft laten wachten.
John van Coblijn, voorzitter van afdeling Paramaribo, gaf aan dat hard werken, een voorwaarde is om succesvol te zijn op 25 mei. Hij beloofde dat hij achterin en in sommige gevallen voor het volk mee zal marcheren om veranderingen teweeg te brengen.

Geen luchtkastelen
Rusland zei dat de NPS een stevige kas achtergelaten heeft achtergelaten in 2010. Hij had gehoopt dat de huidige regering het geld als instrument zou gebruiken voor ontwikkeling. In plaats daarvan werden staatsgelden vanaf het prille begin van deze regeerperiode verbrast. Er zijn volgens de politicus geen inkomsten verhogende maatregelen getroffen om de op gang gebrachte ontwikkeling verder omhoog te stuwen.

De NPS heeft een samenwerking met andere politieke partijen aangegaan om niet slecht in het machtscentrum te komen, maar om de doelen die de partij al decennia uitvoert in breder verband ter hand te nemen. Integriteit van bestuur en nuchtere besluiten moeten de realistische ontwikkelingsdoelen ten goede moeten komen van het volk, in plaats van de luchtkastelen beloven, zoals diepzeehaven, treinproject en fly-overs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May