Santokhi: Er wordt een angstcultuur gecreëerd
07 Feb 2015, 06:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en zijn echtgenote (midden) worden geassisteerd bij het snijden van de taart. (Foto: René Gompers)


VHP-voorzitter Chan Santokhi meent dat er met bedreigingen een angstcultuur gecreëerd wordt in de samenleving. Mensen willen terug naar de jaren tachtig, de tijd van de dictatuur. Er worden intimiderende opmerkingen gemaakt over noodtoestand en militaire coups. Dit is volgens Santokhi om te voorkomen dat in vrijheid campagne gevoerd kan worden.

Dit zei Santokhi vrijdagavond in stichting 'de Olifant', waar de partij alsnog zijn verjaardag vierde. Santokhi had zich op Curaçao teruggetrokken om in stilte zijn 56ste verjaardag op 3 februari, te vieren. Hij is vrijdagochtend teruggekeerd en kreeg te horen dat hij 's avonds werd verwacht in het partijcentrum. De VHP-voorzitter merkte op dat van rust niet veel terecht is gekomen. VHP-Curaçao had een bijeenkomst georganiseerd met de 'business community'. Er zijn ondernemers die geïnteresseerd zijn om te investeren in Suriname. Santokhi merkte op dat de mensen het erg vinden dat er in 4.5 jaar helemaal geen officieel contact is geweest tussen de regering en Curaçao en Aruba.

Santokhi merkte op dat de angstcultuur die gecreëerd wordt weggemaakt zal worden. Hij haalde aan dat de intimidatie impact heeft op personen. "Wij kijken vooruit, naar veiligheid, vooruitgang in alle sectoren en verdraagzaamheid", zei hij. De politicus merkte op dat bewust V7 in het leven is geroepen. De partijen en leiders zijn naar elkaar toe gegroeid de afgelopen periode. Vandaag praten de leiders verder over de samenwerking. Enkele partijen zouden bilateraal met elkaar praten over de positionering op de kandidatenlijst. Santokhi verwacht dat zaken gefinaliseerd zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May