Jiawan draagt maandag over aan Doebay
06 Feb 2015, 15:11
foto
President Desi Bouterse na de installatie van Rawien Jiawan als dc op 29 januari 2011.


Rawien Jiawan, de gewezen districtscommissaris van Saramacca en Wanica, heeft vandaag van president Desi Bouterse officieel vernomen dat hij vervangen wordt. De president heeft hem dit in een persoonlijk gesprek meegedeeld. Jiawan is blij dat hij een goed gesprek heeft gehad met de president en zal maandag om 10.00 uur op het districtscommissariaat Saramacca zaken overdragen aan collega Laksmienarain Doebay.

Jiawan zegt aan Starnieuws dat hij de president tal van zaken heeft kunnen toelichten. Bij zijn aankomst op Saramacca in april van het afgelopen jaar, trof hij een grote schuld aan, die hij inmiddels heeft weggewerkt. “Ik laat een schuldvrije districtscommissariaat achter. Verder heb ik nette kantoorruimtes, een moderne multifunctionele zaal en een bijzondere vergaderzaal achtergelaten. In die korte periode heb ik keihard gewerkt en ik blik zeer tevreden terug”, deelt Jiawan mee.
Starnieuws verneemt van betrouwbare bronnen dat de overstap van vader Charles Pahlad naar de VHP (V7) de dc fataal is geworden. Hij zou niet meer betrouwbaar overkomen en wordt gezien als een VHP-gelieerde.

Assembleelid Charles Pahlad, die een prominente NDP’er was, is blij dat het eindelijk zover is. “A moro bigi hebi den puru fu mi. Nu is die jongen helemaal vrij. Leven in onzekerheid is erg en demotiverend”, stelt Pahlad. Hij merkt op dat zijn zoon nu de ruimte heeft om alles op papier te zetten en te evalueren. "Hij kan de goede zaken meenemen en de minder goede nog een keer bijkijken. Hij kan nu helder nagaan hoe bepaalde zaken gecorrigeerd zouden moeten worden". Zelfcorrectie noemt Pahlad een van de beste pilaren voor verbetering. Pahlad zegt dat hij allang voorbereid was op dit moment. “Vroeg of laat zouden zij zich wreken op mijn zoon. En ik ben blij dat vandaag de knoopt is doorgehakt”, deelt Pahlad mee.

Jiawan werd op 29 januari 2011 door Bouterse geïnstalleerd als dc van Wanica. Bij de installatie op het districtscommissariaat te Wanica zei Bouterse toen dat Jiawan uit goed hout is gesneden en dat hij een goede opvoeding heeft gehad. Hij geloofde erin dat de nieuwe jonge dc in staat zou zijn om de zware job die op zijn schouders rust, succesvol uit te voeren. De president benadrukte dat de dc zonder onderscheid van ras, geloof of politieke kleur zijn werk zou doen. In april 2014 werd hij gereshuffeld en geplaatst op Saramacca. Nu is hij ter beschikking van de overheid gesteld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May