Opstandige verdachten tegen politieman voorlopig vrij
06 Feb 2015, 20:50
foto


Andro C. en Miquel H. zijn door rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag voorlopig in vrijheid gesteld. Deze twee hebben op 4 december van het afgelopen jaar een politieman mishandeld en bedreigd. Zij hebben zich verzet toen de politieman hen wilde afvoeren.

Een winkelier schakelde de politie in, omdat hij vond dat de verdachten daar rondhingen. De politieman sommeerde beide verdachten om weg te gaan, maar zij negeerden het bevel. De agent besloot de verdachten in de boeien te slaan. De verdachten wilden gehoor geven aan het bevel om de plaats te verlaten, maar ze wilden niet in de boeien geslagen worden, en hebben zich hiertegen verzet.

De verdachten verklaarden dat zij berouw hadden over hun handelingen. “Wij zijn verkeerd geweest en wij vragen om ons een kans te geven. Wij hebben geen goed voorbeeld gegeven en het spijt ons. Wij zullen nooit meer zoiets doen”, zei Adro C. Wijnhard merkte op dat de verdachten respect moeten tonen voor alle burgers en vooral voor de wetsdienaren. Uitschelden en bedreigen horen er zeker niet bij, voerde de rechter aan.

Volgens de verdachten wilden zij niet gearresteerd worden. Zij bleven vragen wat zij gedaan hadden, maar de politieagent wilde niet luisteren. Officier van justitie, Claudia Bruining, voerde aan dat het om een zeer strafbare feit gaat. Ook merkte zij op dat de politieman hen eerst aangesproken had. Wijnhard benadrukte dat Andro C. en Miquel H. op elke zitting wanneer deze zaak voor zal gaan, moeten verschijnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May