Nationale Loterij Suriname vraagt onderzoek Suribetting
07 Feb 2015, 02:00
foto


De Nationale Loterij Suriname heeft in een brief aan waarnemend procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday, gevraagd om een onderzoek in te stellen naar loterijtrekkingen die gehouden worden door Suribetting NV. De afgevaardigden van de Nationale Loterij Suriname worden vanaf 2013 door de onderneming de deur gewezen, schrijft directeur Desiré Hooghart.


Het dispuut tussen de Nationale Loterij Suriname en Suribetting is al enige tijd gaande, waar over en weer harde standpunten worden ingenomen. Suribetting vindt niet dat de Nationale Loterij een controlerende functie heeft. Daarom worden de mensen niet toegelaten.In deze slepende kwestie komt er maar geen oplossing. Hooghart benadrukt dat in de resolutie staat dat trekkingen van loterijen op het kantoor van de Nationale Loterij Suriname dienen te geschieden.

Hooghart voert aan dat indien een bedrijf van de plaats van een trekking wil afwijken, er toestemming is vereist van de directeur van de Nationale Loterij Suriname. Er dient technische controle plaats te vinden om erop toe te zien dat de trekkingen op juiste wijze geschiedt. Aan de waarnemend procureur-generaal wordt gevraagd om maatregelen te treffen tegen ondernemingen die in strijd handelen met bepalingen opgenomen in de resolutie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May