Verdachten gehoord in oplichtingszaak
06 Feb 2015, 08:00
foto


De twee verdachten en ex-werknemers van HSDS Rishiradj R. en Aroena K. zijn op de rechtszitting donderdag gehoord door rechter Sieglien Wijnhard. Zij worden ervan verdacht goederen en een geldbedrag verduisterd te hebben. Rishiradj R. was supervisor van het magazijn, terwijl Aroena K. allrounder, maar vooral belast was met in- en uitvoer van goederen van het magazijn middels een bonnensysteem. De rechter wilde verduidelijking over de bonnen en het bedrag dat na hun dienstbeëindiging is geïnd bij een klant van het bedrijf.

Wijnhard hoorde eerst Rishiradj R. Hij had bij een grote klant van HSDS SRD 16.900 geïnd. Volgens de verdachte had hij de bonnen van Aroena K. gekregen om het geld in ontvangst te nemen. Dit gebeurde in februari vorig jaar, terwijl zij al met ontslag was. Er waren goederen afgegeven zonder bonnen, hetgeen niet was toegestaan door het bedrijf. Alle bonnen moesten voorzien worden van een adres. Dit bleek niet overal het geval te zijn. Ook zou Rishiradj R. een televisietoestel, dat bestemd was voor Suralco, zonder toestemming genomen hebben. Volgens de verdachte had hij toestemming van Aroena K.

In de lade van zijn tafel waren er ongeveer 40 bonnen gevonden. De verdachte verklaarde dat het om een plastieken tafel ging en die had geen lade. Toen hij het geld ging innen bij de klant, plaatste hij een andere handtekening voor ontvangst. Hij verklaarde dat hij niet meer bij het bedrijf werkte en in opdracht van Aroena K. gehandeld had.

Aroena K. bleef ontkennen. Zij verklaarde dat zij nimmer de opdracht aan haar medeverdachte had gegeven om gelden te innen en de televisie te nemen. Wijnhard vroeg haar waarom iedereen zou liegen voor haar. Ook de financiële manager had verklaringen afgelegd die tegenstrijdig waren met haar verklaringen. De verdachten worden bijgestaan door Benito Pick en Shanti Mangre. Op 19 maart zal er requisitoir gehouden worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May