Nickerie krijgt integraal kankercentrum in maart
05 Feb 2015, 14:00
foto
Radiotherapeut en oncoloog Alim Chin,


Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) zal in maart een Integraal Kankercentrum West Suriname (IKWS) opzetten. Radiotherapeut en oncoloog Alim Chin, die geboren en getogen Nickeriaan is, stelt zijn kennis en ervaring ter beschikking van de lokale gemeenschap. Chin heeft langer dan 30 jaar in Nederland in diverse ziekenhuizen zijn krachten gegeven en is nu terug in zijn geboortedistrict.

Chin zegt dat Nickerie een primeur zal hebben met het eerste integraal kankercentrum voor Suriname. Volgens de missie van het centrum zal optimale kwaliteit in de oncologische zorg geboden worden en een gerichte integrale aanpak. Chin benadrukt dat in dit centrum geen kankergezwel behandeld zal worden, maar een patiënt met een kankergezwel. De kwaliteit van het leven van een patiënt met kanker staat centraal.

De visie van IKWS is: Gestructureerde oncologische zorg zowel op nationaal als internationaal niveau, waarbij kwaliteit en continuïteit gewaarborgd zijn. Naast de medische zorg, zal wordt ook aandacht besteed aan voorlichting, preventie, screening, psychosociale zorg, registratie, educatie en wetenschappelijk onderzoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May