BEP wil terugdraaien ontheffing ambtenaren door dc
04 Feb 2015, 15:00
foto


De Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) zegt dat de leden Alwin Lonswijk en Ilse Lino door districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe van Marowijne zijn ontheven uit hun functie. De reden zou zijn dat de mensen op zaterdag 24 januari de massameeting van V7 hebben bezocht. BEP wijst er op dat de leden op een vrije dag naar de politieke bijeenkomst zijn gegaan en niet op het podium zijn geweest of een toespraak hebben gehouden.

De BEP-leden keerden dezelfde dag na de massameeting terug naar Moengo. Op maandag 26 januari heeft de dc per schrijven te kennen gegeven dat Lonswijk en Lino per onmiddellijke ingang ontheven zijn uit hun functie. De redenen die aan deze ontheffing ten grondslag liggen, zijn volgens de gedupeerden:
1. dat zij zich zou hebben begeven op het podium tijdens de massameeting van V7 op het terrein van de stichting de Olifant en uitlatingen hebben gedaan richting ABOP,
2. veranderende beleidsinzichten.

De BEP ziet deze juridisch incorrecte ontheffing van Lonswijk en Lino, die op instigatie van de ABOP zou zijn uitgevoerd, als een zuiver politieke daad.
Gesteld wordt dat elke Surinamer het democratisch recht heeft zich te verenigen of aan te sluiten bij een politieke organisatie naar eigen keus. Deze keuze dient door eenieder erkend en gerespecteerd te worden. De dc mist volgens de BEP elke bevoegdheid om tot ontheffing van een ambtenaar over te gaan. "Alleen in een rijpe bacoven republiek, waar de wet van de jungle geldt, kan zo een actie ondernomen worden", zegt BEP.
De BEP-leiding deelt mee dat het categorisch onjuist is dat Lonswijk en Lino op de massameeting van V7 het podium betreden hebben. Namens de BEP hebben slechts de voorzitter Celsius Waterberg en ondervoorzitter Patricia Meulenhof het woord gevoerd.

Gemeenschap moet afkeuren
De partij vraagt de gemeenschap om deze daad af te keuren en te veroordelen. Dit soort gedrag heeft ABOP steeds gedemonstreerd naar de BEP toe, waardoor de BEP genoodzaakt was zich terug te trekken uit A Combinatie. Ook hetzelfde ondermijnende gedrag heeft de ABOP geëtaleerd naar ministers van de BEP toe in 2011, welke uiteindelijk mede geleid heeft tot het uitzetten van de partij uit de regering Bouterse-Ameerali
De BEP doet een beroep op de minister van Regionale Ontwikkeling om deze wilde actie met als basis politieke rancune, terug te draaien en de mogelijkheid te bieden aan de ambtenaren Lonswijk en Lino hun werkzaamheden in naam van de Republiek Suriname uit te voeren.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling zei tegen Clifton Limburg (Limbo) op Bakana Tori vanmiddag dat hij niet op de hoogte is van de ontheffing. Hij beloofde deze zaak onmiddellijk te zullen onderzoeken. Hij zou in contact treden met de dc om uit te vinden wat er precies is gebeurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May