RCR Medical Centre breidt service naar publiek uit
04 Feb 2015, 08:00
foto


Het RCR Medical Centre is sinds een jaar actief als medisch centrum. Er kan nu optimale service worden aangeboden aan het publiek, zegt directeur Radjinder Thakoersingh aan Starnieuws. Veel behandelingen die in ziekenhuizen uitgevoerd worden, kunnen volgens hem ook in RCR Medical Centre. Door specialisatie kan betere kwaliteit en betaalbaarheid worden geboden, dit is een wereldwijde trend, meent Thakoersingh.

Door goede afspraken met zorgverzekeraars, hoeven patiënten niets bij te betalen. Dit geldt voor 1e, 2e of 3e klasse verzekerden. Het is ook mogelijk dat patiënten 3e klasse verzekerd zijn en door bijbetaling upgraden naar faciliteiten van 2e klasse of 1e klasse. Iemand die voor 3e klasse verzekerd is, komt met maximaal vier patiënten op een zaal te liggen. De zaal beschikt over airco en mogelijkheden tot tv en wifi. Tevens heeft elke zaal een badkamer met ligbad. Handdoeken, lakens en toiletpapier zijn inbegrepen.

RCR Medical Centre is binnen de ziekenhuiszorg een zelfstandig medisch centrum met uitstekende opnamefaciliteiten waar Surinaamse specialisten en Europese verpleegkundige zorg elkaar gevonden hebben, stelt Thakoersingh. Het gaat om deskundige zorg op de verpleegafdeling, dialyse-unit en verloskamer, revalidatie na hersenletsel, interne geneeskunde, lichte psychiatrie en huisartsenpoli. RCR Medical Centre aan de Anton Dragtenweg beschikt over 104 bedden. In de dialyse unit kunnen 36 patiënten behandeld worden.

Er zijn een samenwerking en goede afspraken met SZF/BZSR/PZS/Assuria, het bedrijfsleven, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, paramedische en diagnostische centra.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May