Actie orthopeden AZP opgeheven
03 Feb 2015, 10:52
foto
AZP-algemeen directeur Antoine Brahim (foto: René Gompers)


De algemene ledenvergadering van de medische staf in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft besloten niet in actie te gaan. De orthopeden die gisteren het werk hadden neergelegd, hebben de werkzaamheden hervat. "Afgesproken is dat het bestuur van de medische staf en de directie zich verder zullen buigen over de zorgpunten", zegt de opgeluchte algemeen directeur Antoine Brahim van AZP aan Starnieuws.

Brahim zegt blij te zijn dat de dienstverlening naar de samenleving gecontinueerd wordt. Er zijn verschillende zaken die geleid hebben tot de actie van de orthopeden. Belangrijkste is aanpassing van de tarieven. Brahim wil nu niet te diep ingaan op de vraag naar tariefaanpassing. Het ziekenhuis heeft onvoldoende middelen om nu tarieven te verhogen. Over hoe uit deze situatie het hoofd te bieden, zal in overleg worden getreden met het stafbestuur.

De ziekenhuizen zijn nog in gesprek met de verzekeraars over de tarieven van de basiszorgverzekering. Er is nog geen overeenstemming bereikt hierover. Brahim hoopt dat zaken op korte termijn afgerond kunnen worden, waardoor er meer duidelijkheid komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May