Grootmoeder riskeert vijf jaar voor dood kleinzoon
03 Feb 2015, 04:00
foto


Officier van justitie, Nirmala Maikoe, heeft op de rechtszitting van maandag vijf jaar celstraf tegen grootmoeder S.B. (54) geëist voor doodslag. Volgens de officier heeft de grootmoeder de baby die onschuldig en afhankelijk was, gedood door het fatale middel ‘ fopper’ toe te dienen op 4 mei van het afgelopen jaar. Het slachtoffer, Akash, elf maanden, overleed hieraan op de Spoedeisende Hulp.

De officier van justitie voerde aan dat de grootmoeder van de uitkering van Sociale Zaken leeft en dat zij op die bewuste dag onvoldoende eten in huis hadden. Er was geen babyvoeding in huis en het kindje huilde van de honger. Het kindje bleef huilen en de grootmoeder wist zich geen raad meer. Zij had hoofdpijn. Zij was de situatie beu en diende de baby het middel toe. Zij wist dat het middel bestemd was om te inhaleren tegen hoofdpijn. De fles gooide de oma daarna in de goot.

In eerste instantie gaf de verdachte aan dat zij een verkeerd middel had toegediend aan het kind. In mei 2014 kwam de baby te overlijden. Toen de grootmoeder het ontzielde lichaam van het kindje zag, begon zij te huilen. Toen biechtte zij alles op en verklaarde dat zij het middel met opzet had toegediend aan de baby. Dit had zij gedaan om de sociale omstandigheden waarin de familie verkeerde. Bovendien is hier sprake van incest, waarbij de moeder tegen haar wil in zwanger zou zijn geraakt.

Maikoe merkte op dat de oma in een opwelling gehandeld heeft. Zij achtte doodslag bewezen. Uit het rapport van de psychiater blijkt dat S.B. volledig toerekeningsvatbaar is. Ze verkeerde in een stresssituatie. Op 2 maart wordt deze strafzaak voortgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May