Madhwi Nandlal: Wij voelen ons misbruikt door VHP en NPS
02 Feb 2015, 01:00
foto
Madhwi Nandlal overhandigt de inschrijfformulieren aan NDP-topper Rabin Parmessar tijdens een wijkvergadering in Para-Oost. (Foto: René Gompers)


“Wij zijn diep teleurgesteld in zowel de VHP als de NPS en voelen ons al die jaren misbruikt”, zegt Madhwi Nandlal. Zij heeft zaterdagavond het woord gevoerd voor de 500 VHP’ers en de 200 NPS’ers die zouden zijn overgestapt naar de NDP. Zij geeft aan dat ondanks ontberingen en miskenningen de leden hun partij trouw zijn gebleven. Maar dat geduld is opgeraakt. “Onze tolerantie en loyaliteit naar de partij toe is thans ten einde en hebben we besloten om ons te gaan aansluiten bij de NDP.”

Nandlal deelt mee dat sinds de oprichting van ‘Front’ en later ‘Nieuw Front’ de VHP nooit een kandidaat heeft geplaatst tijdens verkiezingen in Para. “Op advies van ons hoofdbestuur moesten wij steeds onze stem uitbrengen op een van de kandidaten die door de NPS op de DNA-kandidatenlijsten zijn geplaatst. Wij hebben zulks dan ook conform het advies gedaan tot en met de verkiezingen van 2010.” Een van de drie zetels in Para hoort toe aan de NPS en wordt ingenomen door Patrick Kensenhuis. De andere twee zetels zijn van de NDP. “Ondanks onze bijdrage aan de NPS hebben we gezien dat het Nieuw Front sporadisch tijdens zijn regeerperiode iets voor het district Para deed.” Wat niet uit het oog mag worden verloren, is dat de vorige NPS-voorzitter, Ronald Venetiaan, geboren en getogen is in het district Para.”

Het niet erkennen van de wensen van de achterban is ook reden geweest voor de overstap. De leden waren verbaasd over de samenwerking met Pertjajah Luhur (PL) en andere partijen op regionaal niveau. “We schrokken ons een aap omdat de achterban van ons geen samenwerking met de PL wenst”, deelt Nandlal mee. “Dit vanwege het feit dat de Pertjajah Luhur in de ogen van vele VHP’ers als een onbetrouwbare partner, als een chanteur en als een grondrover bekend staat.” De achterban zag integendeel meer heil in een samenwerking met de NDP. De VHP’ers die uit de partij stappen, gaan haast allemaal naar de paarse partij merkt Nandlal op. Bij de vorige verkiezingen hebben meer dan 30.000 ex-VHP’ers gestemd op paars, meent ze. “Bij een samenwerking van deze twee partijen zou niet alleen aan de uitstroom een halt worden toegeroepen, maar zou er voor een stabielere regering gezorgd worden, aangezien beide partijen over de goed kader beschikt”, stelt Nandlal.

De wapenfeiten van de huidige regering in Para hebben het geloof in de paarse partij nog meer gesterkt. De aanpak van het onderwijs en de scholen, de woningnood en infrastructuur, de aanleg van een waternetwerk en de nog lopende projecten zijn meer dan bewijs genoeg dat de huidige machthebbers veel voor Para doen, haalt Nandlal aan. “Ondanks de verdiensten van deze regering bleven we vastklampen aan de VHP en via haar aan de NPS.”

Uit de gesprekken die V7 voert over DNA-posities is gebleken dat er dit keer ook geen VHP kandidaat komt, deelt Nandlal mee. “Wat ons daarbij stoort is dat al de partners van de VHP hebben aangegeven dat elke partij voor zijn eigen zetels moet zorgen en niemand de ruimte zal krijgen om over de ruggen van anderen zetels te bemachtigen. Dit betekent dat wij VHP’ers al die jaren door de NPS als stemvee zijn gebruikt. We zijn teleurgesteld in de NPS en de VHP en voelen ons misbruikt.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May