NPS en SPA overleggen over positie in Paramaribo
02 Feb 2015, 06:00
foto


Binnen V7 moeten er nog harde noten gekraakt worden over de verdeling van posities op de kandidatenlijst in Paramaribo. Starnieuws verneemt dat de Nationale Partij Suriname (NPS) en de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) met elkaar overeenstemming moeten bereiken. Voorgesteld is in het overleg met de leiders van V7 dat NPS plaats nummer 8 zou moeten afstaan aan de SPA.

SPA had aanvankelijk plek nummer 12 en daarna 10 toegewezen gekregen. DA91 zit op nummer 9. KTPI staat op de dertiende plaats. Bij de bepaling van de plekken is een van de belangrijkste criteria het aantal stemmen dat partijen behaald hebben vijf jaar geleden. De partijen die ontevreden zijn, vinden dat de bijdrage die geleverd wordt en de kwaliteit ook meegewogen dienen te worden.

De NPS wil niet zonder meer plek nummer 8 afstaan aan SPA. De groene partij vindt dat die plaats voor de NPS blijft, ook al zou deze worden ingevuld door Guno Castelen, voorzitter van de SPA. Voor de historie wil de NPS dat het duidelijk is dat het een plaats van de groene partij is. Partijen gaan onderling met elkaar in gesprek om tot een oplossing te geraken. Er wordt ook afgestemd met de structuren. Over een week komen de leiders weer bij elkaar om zich te buigen over deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May