VHP mag zich voegen in zaak Bouterse-Santokhi
27 Jan 2015, 13:30
foto


Rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran heeft besloten dat de VHP zich mag voegen in het kort geding dat president Desi Bouterse heeft aangespannen tegen de politicus Chan Santokhi. Dit besluit is genomen op basis van artikel 214 van de Burgerlijke Rechtsvordering.

Raadsman Gerold Sewcharan had namens de VHP de vorige week dit verzoek gedaan. In artikel 214 staat: Eenieder die belang heeft bij een rechtsgeding, hangende tussen andere partijen, is bevoegd te vorderen zich daarin te mogen voegen of tussen te komen.

De advocaat van de president, Nailah van Dijk, zegt aan Starnieuws dat het kort geding morgenmiddag wordt voortgezet. Dan zal er gepleit worden in de hoofdzaak. Zij merkt op dat de rechter heeft bepaald dat de VHP een belang heeft bij de voeging. Op grond hiervan is het verzoek toegewezen.

Santokhi om commentaar gevraagd, deelt mee dat nu de rechter een besluit heeft genomen, de strijd in de rechtszaal wordt voortgezet. "De totale VHP zal zich inzetten in deze zaak tegen Bouterse. De uitspraak betekent een ondersteuning voor de VHP-voorzitter", stelt Santokhi. Hij had eerder aangegeven niet op persoonlijke titel de gewraakte uitspraken te hebben gedaan op 23 november vorig jaar. Hij was uitgenodigd door Pertjajah Luhur om als VHP-voorzitter het woord te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May