Marronpartijen richten A Nyun Combinatie op
27 Jan 2015, 00:00
foto


Seeka, Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) en Plattelands Bewoners Partij (PBP) zullen later op de dag een intentieverklaring tekenen om met elkaar samen te werken. Starnieuws verneemt dat de drie 'marronpartijen' zich zullen bundelen in 'A Nyun Combinatie'.

In deze nieuwe combinatie hebben zitting twee ex-ministers die als A Combinatie deel uitmaakten van de coalitie. Het gaat om Paul Abena van Seeka en Linus Diko van BP-2011, die een afsplitsing is van de BEP. De PBP is een oude partij die Bosneger Partij Suriname heette van wijlen Jarin Gadden. De naam is indertijd gewijzigd om te kunnen voldoen aan de Wet op Politieke Partijen. De voorzitter van deze partij is Armand Kanapé. Deze partij heeft na de jaren negentig van de vorige eeuw niet meer deelgenomen aan de verkiezingen.

Hoewel geen van de partijen voor de proclamatie informatie willen verstrekken, verneemt Starnieuws dat deze combinatie alleen de verkiezingen in zal gaan. Diko was tijdens de jaarafsluitingsvergadering van de NDP op 29 december aanwezig in Ocer en voerde kort het woord. De indruk bestond dat BP-2011 met de Mega Combinatie in zee zou gaan. Het assembleelid Waldi Ajaiso is toegetreden tot BP-2011. Eerder had Diko aan Starnieuws gezegd dat de toetreding van Ajaiso tot BP-2011 geen gevolgen heeft voor zijn ondersteuning van de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May