De hele dag stroom voor inheemse dorpen in Carolina
27 Jan 2015, 01:00
foto
DNA-lid Lesley Artist ontvangt de microfoon uit handen van de ressortraadvoorzitter van Para-Oost.


Alle inheemse dorpen en andere gebieden vanaf de Afobakaweg richting Carolina, krijgen dit kwartaal 24 uur per dag stroom. Dit plan van de regering onthulde DNA-lid Lesley Artist afgelopen weekend tijdens de hoorzittingen in het ressort Para-Oost. De verschillende ressortraadsleden hebben bij deze gelegenheid voor de laatste keer in hun zittingtermijn een presentatie gehouden over alles wat de overheid heeft gerealiseerd in de afgelopen periode en wat nog dringend gedaan moet worden.

Klein Powakka, Groot Powakka, Wi Sa Wini, Ayo, Pierre Kondre, Redi Doti en Cassipora worden aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Artist zegt dat er een onderstation komt op Powakka. Er is vooraf onderzoek gedaan over het aantal huishoudens in de dorpen en er zijn ook gesprekken gaande met de dorpsbesturen en er volgen ook informatiebijeenkomsten met de dorpsbewoners. Het ministerie van Justitie en Politie heeft de dorpen schriftelijk op de hoogte gesteld van de komst van een politiestation in Carolina.

De sprekers bij de hoorzitting vonden dat er meer projecten uitgevoerd moeten worden in het ressort. Ze vroegen aandacht voor vervanging van de loopbrug over de Para doorsteek op La Vigilantia, het plaatsen van een incassobureau van de nutsbedrijven en betere aanpak van de weginfrastructuur. De problemen waarmee de gemeenschappen van Para-Oost te kampen hebben, werden gehoord om opgenomen te worden in het districtsplan van volgend dienstjaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May