IsDB wil projecten financieren voor Regionale Ontwikkeling
27 Jan 2015, 02:00
foto
Minister Stanley Betterson in gesprek met de delegatie van IsDB. (Foto: RO-voorlichting/Ramon Keijzer)


Een delegatie van de Islamic Development Bank (IsDB) heeft bij een bezoek aan de minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson, gesproken over mogelijke projecten die kunnen worden gefinancierd. De delegatieleden Walid Abdelwahab en Irfan Bukhari waren vergezeld door ambassadeur Anwar Lall Mohamed, alternate governor bij IsDB, en de voorzitter van het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB), Steven Vroom.

De IsDB is vooral geïnteresseerd in het financieren van projecten op het gebied van onderwijs, transport, water, energie, gemeenschapsontwikkeling en gezondheid. Betterson hield het gezelschap de situatie in het binnenland voor. Het gebied bestaat uit ongeveer 300 dorpen met gemiddeld 200 tot 1000 personen. Enkele grotere dorpen hebben rond de 7000 inwoners. Van de gehele bevolking van Suriname is 90 procent woonachtig in de kustvlakte en 10 procent in het binnenland, gaf de minister aan.

Het FOB heeft enkele projecten in het binnenland lopen, waaronder het opwekken van zonne-energie. Ook heeft het FOB het voorstel gedaan om enkele lopende pilotprojecten in een volgende fase op groter gebied uit te voeren. De Surinaamse overheid is met de IsDB een lening overeengekomen voor het uitvoeren van projecten. Het ministerie van RO kan beschikken over fondsen van de IsDB door het indienen van projecten bij de Centrale Bank van Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May