Limburg: Santokhi en Waterberg ongenuanceerd bezig
25 Jan 2015, 15:00
foto
Clifton Limburg, perschef kabinet van de president en presentator/eindredactie Bakana Tori/Info Act.


Clifton Limburg, perschef van het kabinet van de president, verantwoordelijk voor Bakana Tori en Info Act, vindt dat de voorzitters van BEP, Celcius Waterberg en Chan Santokhi van de VHP, ongenuanceerde uitspraken (video) doen over haatprogramma's. Op de bijeenkomst van V7 zaterdagavond in stichting 'de Olifant' zeiden deze politieke leiders dat er rassenhaat wordt gekweekt. Limburg vraagt Santokhi en Waterberg om met voorbeelden en bewijzen te komen over waar rassenhaat via de programma's is aangewakkerd.

"Ik praat niet met mensen in een kamer. Ik zeg de dingen in de uitzending. Iedereen kan horen wat ik zeg en kan het controleren. Ik doe mijn uitspraken op de radio al langer dan vijftien jaar", benadrukt Limburg om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws. Hij meent dat de twee politici bezig zijn met stigmatisering. Blijkbaar hebben zij geen issues.

Limburg merkt op dat Waterberg en Santokhi in eigen kamp moeten kijken, waar op een nieuwssite mensen voor 'bosbeesten' worden uitgemaakt. Limburg is uitgemaakt voor 'zwarte Goebels'. In programma's uit eigen kringen worden racistische uitspraken gedaan. "Waar gezegd wordt dat mensen die niets te doen hebben, de Bijbel moeten lezen". Limburg haalt aan dat Santokhi, toen hij minister van Justitie en Politie was, door de rechter veroordeeld is om zijn verontschuldiging aan te bieden aan de toenmalige politietopper George Biervliet. Recent heeft hij aangegeven dozen bewijzen te hebben tegen president Desi Bouterse, die een kort geding tegen Santokhi aanhangig heeft gemaakt. Nu probeert hij de zaak te traineren.

In 2007 zou Bouterse ook bezig zijn met een aanslag, waarbij Santokhi, president Ronald Venetiaan en de procureur-generaal geliquideerd zouden worden, brengt Limburg in herinnering. Hij zou al maanden geleden daarvan op de hoogte zijn, maar hier is niks van gebleken, stelt Limburg. Toen Santokhi minister was, zei hij ook dat twee mediahuizen in dienst zijn van een criminele organisatie en journalisten hiervoor ingezet worden. Hier is ook geen bewijs van geleverd. Nu wordt een 'haatzaai-poku' afgedraaid. Zij mogen er zelf op dansen van Limburg. Hij laat zich niet afleiden omdat dit volgens hem onderdeel is van het scenario. Limburg vraagt Waterberg en Santokhi om met bewijzen te komen als ze serieus genomen willen worden. Waterberg kondigde aan dat Limburg op 26 mei verwijderd wordt van de SRS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May