Simons houdt ontwerpwet constitutioneel hof aan
22 Jan 2015, 15:42
foto
De Nationale Assemblee na 1 oktober weer in het openbaar bijeen. (Foto:Raoul Lith)


Na de ingekomen stukken tijdens de openbare vergadering, heeft assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om het agendapunt 3 'constitutioneel hof' aan te houden. De totale oppositie en Nieuw Suriname hebben principiële bezwaren om dit agendapunt nu te behandelen. In de openbare vergadering heeft Noreen Cheung officieel meegedeeld dat ze uit de NDP-fractie treedt. Zij werd gefeliciteerd door de oppositie.

Simons deelde mee dat de behandeling van de ontwerpwet legitiem is opgenomen op de agenda. In een huishoudelijke vergadering vorig jaar is het eindverslag goedgekeurd. De fractie van Nieuw Suriname had uitdrukkelijk gevraagd om dit agendapunt niet te behandelen. In ruil hiervoor en om andere wetsvoorstellen op de agenda te krijgen, heeft Nieuw Suriname toegezegd quorum te zullen verlenen.

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh reageerde op een opmerking van Simons, die zei dat assembleefracties met elkaar in overleg zijn over de ontwerpwet constitutioneel hof. Hij weet van geen enkel overleg. Hij had juist gevraagd om deze ontwerpwet aan te houden omdat er volgens hem bepalingen in zijn die in strijd zijn met de grondwet. Simons antwoordde hierop dat verschillende leden aangegeven hebben dat ze op- en aanmerkingen hebben. Zij laat de ruimte open voor verdere discussie. De Nationale Assemblee is eens met de aanhouding van dit agendapunt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May