Huishoudelijke vergadering DNA begonnen
22 Jan 2015, 11:50
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) is iets na elf uur begonnen. Er is ruimschoots quorum. De oppositie en Nieuw Suriname zijn aanwezig op deze vergadering. Charles Pahlad die de VHP ondersteunt, is van de partij. Starnieuws verneemt dat zijn stemgedrag en dat van Nieuw Suriname hetzelfde zijn als van de oppositie. Om 13.00 uur is een openbare vergadering uitgeschreven. Voor die vergadering zijn er afspraken gemaakt met Nieuw Suriname voor het verlenen van quorum.

Op de agenda van de huishoudelijke vergadering staan vijftien agendapunten. Onder andere zal er commissie van rapporteurs gekozen worden voor het initiatiefvoorstel dat door de oppositie is ingediende over 'dubbele nationaliteit' (Wet aanstelling personen om redenen van staatsbelang).

De oppositionele partijen en Nieuw Suriname hebben assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om een vergadering uit te schrijven over de begroting 2015. Op de agenda van de huishoudelijke vergadering staat bespreking spreektijden Algemene Politieke Beschouwingen. Ook het vooronderzoek van de begroting van het ministerie van Financiën en Onderwijs en Volksontwikkeling komt ter sprake. Diverse andere eindverslagen zijn al eerder besproken. Verschillende commissies zullen aan het woord komen, die verslag zullen uitbrengen over werkzaamheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May