Nieuw Suriname verleent quorum onder condities
22 Jan 2015, 00:00
foto
Assembleelid Harish Monorath


Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname hebben afgesproken met assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, dat ze mee zullen werken aan de assembleevergaderingen. Er zijn enkele condities hieraan verbonden. Hoewel Simons de behandeling van de ontwerpwet 'constitutioneel hof' na opening en mededelingen heeft laten staan, zal deze niet als eerste worden behandeld. In de vergadering zal besloten worden om andere ontwerpwetten eerst aan de orde te stellen.

Monorath zegt aan Starnieuws dat zijn fractie graag enkele wetten, zoals de dierenwelzijn- en advocatenwet, behandeld en afgekondigd wil hebben. Het gaat om wetten die van algemeen belang zijn. Er moeten nog fundamentele discussies gevoerd worden over het constitutioneel hof. "Wij zijn bang als de Mega Combinatie het constitutioneel hof en de begroting afgerond hebben, dat andere wetten niet meer aan de orde zullen komen. Wij willen toch dat er tastbare resultaten worden achtergelaten", stelt Monorath.

Het assembleelid hoopt dat de leiding van de Mega Combinatiefractie zich houdt aan de gemaakte afspraken. "Mocht dat niet gebeuren, zullen wij onze medewerking gelijk stoppen. Zonder ons is het haast niet mogelijk een een vergadering te houden. Dat is ook gebleken de afgelopen vier maanden", benadrukt Monorath. Als eerste wordt de huishoudelijke vergadering gehouden, waarbij ook de begrotingen aan de orde komen. Tijdens de openbare vergadering zal de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, vragen om de agenda aan te passen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May