Vishnudatt vindt houding oppositie 'walgelijk hypocriet'
22 Jan 2015, 02:00
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt


Assembleelid Theo Vishnudatt (Megacombinatie/NDP) is de hypocriete houding van de oppositie spuugzat. Hij merkt op dat de oppositie in een brief aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aangeeft, dat zij de inactieve DNA beu is, maar volgens hem hebben deze leden bewust obstructie gepleegd om vergaderingen geen voortgang te laten hebben. “Nu praten zij onbeschaamd over inactieve DNA”, geeft hij verontwaardigd aan.

Vishnudatt ergert zich enorm aan de houding van zijn collega parlementariërs, die hij verwijt een doorzichtig scenario op te voeren en een kinderlijke naïviteit en geveinsde onnozelheid ten toon te spreiden. “Door deze brief tracht men zand in de ogen van het publiek te strooien en de schuld van zich af te schuiven! Wat een ironie, wat een doorzichtig scenario, wat een kinderlijke naïviteit en geveinsde onnozelheid!”, schrijft hij.

Dat de oppositie nu eist dat er onmiddellijke openbare behandeling van de begrotingen moet plaatsvinden, vindt hij ook frappant. “Natuurlijk mogen ze dat, maar de kernvraag is: welke bijdrage heeft de oppositie geleverd aan het voorbereidend werk in commissie-verband om uiteindelijk in huishoudelijke vergaderingen een preadvies gevolgd door een eindverslag te kunnen uitbrengen, waardoor de begrotingsbehandeling kan aanvangen? Zowel de commissievergaderingen als de huishoudelijke vergaderingen zijn door deze oppositie getorpedeerd. Ja, de voorbereidingsprocedure ging heel moeizaam en was in zijn geheel een aangelegenheid van de regeer-coalitie. Op twee eindverslagen na is DNA gereed om de begrotingen in openbare behandeling te nemen. En de voorzitter van DNA gaat bepalen wanneer die gaat plaatsvinden, niemand anders! Als de oppositie in het vorige najaar haar wangedrag had nagelaten, waren de begrotingen nu al goedgekeurd! De oppositie kan dus niets met enig gezag eisen.”

Vishnudatt meent dat de oppositie doorheeft dat grote delen van de samenleving dit onverantwoordelijk gedrag pertinent afkeuren en daarom komt met een brief waarin ze haar eigen falen op anderen tracht af te wentelen. “Maar de samenleving weet beter!”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May