Eethuizen en handelszaken Para worden gecontroleerd
21 Jan 2015, 22:00
foto
In de pot in de badkamer werd het voedsel klaargemaakt bij een van de zaken die terstond is gesloten. (Foto: BIC-Para)


Alle eetgelegenheden en handelszaken in Para krijgen sinds afgelopen week bezoek van de bestuursdienst van Para, in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Deze instanties controleren de bedrijven op onder meer, de hygiëne. Sherwin Piqué, hoofd van de bestuursdienst, zegt dat er door burgers vaker klachten zijn binnengekomen over de slechte hygiëne in deze zaken. “De werkzaamheden zijn nu al een week gaande in het ressort Oost en drie zaken - een bakkerij en twee warungs - zijn aangemaand om de deuren te sluiten vanwege de zeer slechte omstandigheden.”

Het blijkt dat personeel bij deze gelegenheden vaak medisch niet gekeurd is. Naast de slechte hygiëne in de zaak, zijn er ook vervallen producten op de schappen. De bestuursdienst let op de geldigheid van vergunningen en de naleving van genoemde voorwaarden in het document. De verkoopstands op scholen worden ook gecontroleerd, evenals de locaties waar het eten wordt bereid voor de verkoop in deze schoolkantines.

Piqué zegt dat deze acties niet zijn om de vergunninghouders te duperen, maar juist om hen te stimuleren om op verantwoordelijke wijze om te gaan met wat zij exploiteren. “In situaties waar de ongeregeldheden niet zo erg zijn, geven wij de vergunninghouder een aanmaning om binnen twee dagen zijn zaken in orde te maken”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May