Lisp II loopt in augustus af
21 Jan 2015, 20:00
foto
Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (l) en directeur Dynaida Baptist van het Lisp tijdens een persconferentie over het Lisp II. (Foto: Raoul Lith)


Het Low Income Shelter Programma II (Lisp II) van de overheid loopt in augustus af. Dit programma is in 2010 in het leven geroepen om mensen in lage inkomensgroepen te helpen aan een subsidie, om hun huisvestingssituatie te verbeteren. Het project is met een lening van US$ 15 miljoen gefinancierd door de Inter-American Development Bank. De overheid is ingekomen met US$ 314.000 als counterpart.

Het Lisp II wordt door de 'Stichting Low Income Shelter Program' uitgevoerd, een werkarm van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Minister Alice Amafo van Sozavo zegt dat er voor het project is samengewerkt met niet- gouvernementele organisaties en Community Based Organizations. Deze organisaties hebben vooral in het binnenland het werk getrokken."Want het is soms gebleken dat de mensen niet op de hoogte waren, dat er op deze manier hulp geboden wordt door de Staat Suriname". De subsidie waarvoor iemand in aanmerking kon komen is US$ 3.000.

Het programma loopt in augustus dit jaar af. "Dat betekent niet dat we ook gaan stoppen met het opnemen van aanvragen. Het feit dat deze aanvragen komen is een indicatie voor beleidsaanscherping dat die behoefte er nog steeds is," stelt Amafo. Volgens haar is het juist de bedoeling om door te gaan met onderhandelingen voor een Low Income Shelter Programma III (Lisp III).

Directeur Dynaida Baptist van het Lisp geeft aan dat er ruim 4.000 aanvragen zijn geweest voor een subsidie. Hiervan zijn er 2.733 goedgekeurd. Voor renovatie van een woning waren er 2.565 mensen aanvragen. Zeventig personen hebben gebruik gemaakt van de faciliteit om hun huis uit te breiden. Baptist merkt op dat “slechts” 98 personen via het programma de moed hebben gehad om een nieuwbouw op te zetten. Het streven van de stichting was om 3.100 aanvragers voor een subsidie in aanmerking te laten komen.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May