India helpt ’s Lands Hospitaal aan meer bergingscapaciteit
21 Jan 2015, 01:00
foto


Nog voor het eerste kwartaal is verstreken zal het mortuarium van ’s Landshospitaal van acht vriescellen zijn uitgebreid naar 36. Op kosten van de Indiase overheid wordt het lijkenhuis van het ziekenhuis gerenoveerd voor US$ 350.000.

De ceremoniële overdracht van het eerste deel van het bedrag is dinsdag overhandigd. In de lobby van het laboratorium heeft waarnemend algemeen directeur, Bernard Abia, de cheque ontvangen uit handen van de Indiase ambassadeur Subashini Murugesan. Abia zegt dat het ziekenhuis inspeelt op de behoefte die landelijk kan ontstaan. Als de bevolking groeit, is er ook meer opslagcapaciteit voor lijken nodig, legt hij uit. “Ook in tijden van calamiteiten moet je als land in staat zijn om landelijk een bepaalde capaciteit te kunnen verwerken.”

De Surinaamse ambassadeur in India, Aashna Kanhai, heeft het lobbywerk voor deze schenking gedaan. Medisch directeur Soenita Nannan Panday zegt dat met de renovatie het tekort aan bergingscapaciteit grotendeels zal zijn opgelost. “Er is veel voorwerk gedaan. We willen niet dat mensen overlijden. Maar de natuur werkt anders.” Ze merkt op dat de situatie nu niet is wat het wezen moet, maar dat het na de renovatie veel beter zal zijn. Er komt een nieuwe vleugel met kantoorruimte en betere werkomstandigheden, stelt ze.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May