Jong Rambaan dient protest in bij SVB
20 Jan 2015, 22:00
foto


De voetbalclub Jong Rambaan protesteert tegen het meespelen van Mark van Veenendaal bij S.V. Deva Boys in de wedstrijd tegen S.V. Jong Rambaan op zaterdag 17 januari. Veenendaal blijkt niet permanent in Suriname te wonen en is hier slechts als stagiair tijdelijk gevestigd. Dit is tegen artikel 5 lid 2 van het competitiereglement van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit artikel geeft aan welke spelers gerechtigd zijn in wedstrijden van aangesloten clubs te spelen. De voorzitter van de club, Kriesne Biharie, heeft een protestbrief gezonden naar de competitiecommissie van de SVB.

Volgens Biharie is er ook gefraudeerd met het wedstrijdformulier van S.V. Deva Boys, nu blijkt dat in strijd met alle regels, gedurende de lopende competitie, een speler van S.V. Deva Boys met name de speler Wallace Hek uit de spelersadministratie van de club is verwijderd en nu Mark van Veenendaal op zijn plaats staat ingeschreven. Biharie noemt dit een zeer kwalijke zaak “Als leden mogen wij er vanuit gaan dat er in de administratie van de S.V.B. niet geknoeid wordt”, geeft hij aan.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Van Veenendaal niet valt onder de uitzonderingsgevallen die in artikel 5 lid 2a zijn genoemd en ook niet voldoet aan de vereisten zoals neergelegd in de leden b tot en met f van artikel 5 lid 2 van het competitiereglement van de S.V.B., meent Biharie. Hij vraagt toepassing van artikel 10 lid 1 en van het competitiereglement, met alle gevolgen van dien, om de situatie te herstellen. Dit betekent dat S.V. Deva Boys over het niet speelgerechtigd zijn van de speler Mark van Veenendal in kennis moet worden gesteld en de wedstrijd ongeldig verklaard en overgespeeld moet worden. Verder moet S.V. Deva Boys drie competitiepunten in mindering worden gebracht.

“In het belang van de voortgang van de competitie en meer nog ter voorkoming van competitievervalsing, vragen wij u zo snel mogelijk doch binnen 3 maal 24 uur, ons over uw besluit te verwittigen”, schrijft Biharie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May