Jhauw: Ik wil mijn naam gezuiverd hebben
21 Jan 2015, 00:00
foto
Ondernemer/politicus Ramsoender Jhauw


Stephan Westfa heeft in een telefoongesprek de ondernemer en politicus Ramsoender Jhauw beloofd zijn naam te zullen zuiveren. Westfa had eerst verklaard tegenover Jhauw en daarna bij de politie dat hij hem in opdracht van vader Lall Dassasingh en zoon Preshant moest liquideren. Naderhand trok Westfa deze verklaring in en zei dat Jhauw het moordplan heeft bedacht. Kort daarna is Westfa het land uitgegaan. Hij wordt in een andere zaak opgespoord voor diefstal van een auto door geweldpleging. Hierbij is internationale signalering van Interpol gevraagd.

Jhauw heeft het gesprek met Westfa vastgelegd en Starnieuws hier deelgenoot van gemaakt. "Ik heb Westfa gevraagd om naar Suriname te komen en alles aan de politie te verklaren. Hij zegt bang te zijn voor zijn leven. Hij vreest dat hij geliquideerd wordt. Ook in het buitenland voelt hij zich niet veilig", zegt Jhauw. Dit blijkt ook uit het gesprek en de chat die hij gehad heeft met Westfa.

Preshant Dassasingh met de informatie geconfronteerd, zegt aan Starnieuws ook contact te hebben gehad met Westfa. Hij heeft hem via Whats App ook om geld gevraagd. "Hij heeft mij ook meegedeeld mijn naam te zullen zuiveren. Westfa speelt Jhauw en mij tegen elkaar uit om van ons beiden geld te kunnen aftroggelen", zegt Dassasingh. Hij laat de chat met Westfa zien aan Starnieuws. "Die man probeert ons beiden te chanteren om zo geld los te krijgen. Ik hoop dat deze zaak snel wordt opgelost", stelt Dassasingh.

Eerder zei Westfa in gesprek met Starnieuws dat hij terug wil komen naar Suriname om alles wat er gebeurd is, eerlijk te vertellen aan de politie. Hij meent dat zijn leven in gevaar is, daarom zou hij niet naar Suriname durven komen. Jhauw hoopt zijn naam te kunnen zuiveren met dit gesprek, terwijl Dassasingh zegt dat zijn goede naam en eer hiermee te grabbel worden gegooid door iemand die totaal onbetrouwbaar is. Westfa meent dat zijn leven op het spel wordt gezet, omdat Jhauw gekozen heeft voor publiciteit.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May