Ook boeren in Alkmaar krijgen microkrediet
19 Jan 2015, 10:00
foto
De boeren die in aanmerking zijn gekomen voor een krediet samen met stichting Vrienden van Commewijne en stichting Seva Network Suriname.


Stichting Vrienden van Nickerie heeft het voor elkaar gekregen dat vier boeren in Alkmaar, Commewijne, microkredieten hebben gekregen. De leningen zijn verstrekt door de stichting Seva Network Suriname onder leiding van Raj Bhondoe. Deze stichting geeft doorgaans kredieten aan boeren in Nickerie, maar heeft op verzoek van stichting Vrienden van Commewijne ook boeren in Commewijne voorzien van leningen. Met deze leningen kunnen ze hun landbouw- en veeteeltactivteiten uitbreiden.

“We hebben de activiteiten van Sewa gevolgd in Nickerie en vonden het nodig om ook de boeren in Alkmaar te helpen. We zijn gestart met vier personen, die nauw begeleid zullen worden. Het gaat om personen die hun zaken willen uitbreiden en machines willen kopen”, legt de voorzitter van de stichting Vrienden van Commewijne, Sheilendra Girjasing uit. Hij zegt dat Commewijne een groenten- en fruitdistrict is en dat in deze sector steeds geïnvesteerd moet worden.

Voor Bhondoe is er sprake van een hoogtepunt voor zijn stichting. “Wij geven op jaarbasis zeker 1000 kredieten aan boeren in Nickerie. Ook in Wanica helpen wij mensen met leningen. Nu zijn wij in Commewijne en starten met vier personen. Ik ben blij dat wij in deze behoefte hebben kunnen voorzien”. Bhondoe zegt dat vanaf de oprichting in 2006 de stichting steeds is gegroeid. Weena Ajodhia, secretaris van de stichting, drukte de boeren op het hart de leningen op tijd terug te betalen. Daardoor kunnen ook anderen in aanmerking komen voor leningen en wordt de agrarische sector steeds sterker. “Vooral jonge ondernemers en pas afgestudeerden maken gretig gebruik van deze kredieten. Als wij gegroeid zijn, is het dankzij het vertrouwen die de mensen in ons hebben”, zegt ze.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May