Somohardjo overtuigd van zetelwinst in Coronie
19 Jan 2015, 04:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, is ervan overtuigd dat de samenwerkende partijen ten minste een zetel zullen behalen in Coronie. De NPS is lijsttrekker in het kleinste district, dat twee zetels telt. PL heeft de tweede plek in het cocosdistrict.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat bij de vorige verkiezing de NPS 448 stemmen had behaald en PL 129. De Mega Combinatie heeft met 1011 stemmen de beide zetels veroverd. Er was toen geen samenwerkingsverband tussen het Nieuw Front en PL. In dat geval zou de Mega Combinatie één plek hebben veroverd.

"Ik ben ervan overtuigd dat wij minstens één zetel zullen behalen, al komt er een stukje hemel op aarde", meent Somohardjo. De partijtop was zondag in Coronie om met de structuren af te stemmen over wie voorgedragen zal worden als kandidaat. Zonder een afspraak te maken, was ook een NPS-delegatie onder leiding van Gregory Rusland in Coronie.

Somohardjo deelt mee dat binnenkort aan de Oost-Westverbinding een tweede partijcentrum in Coronie zal worden geopend. Er is al een volkswinkel en informatiecentrum in Soembaredjo. "Met de steun van de andere samenwerkende partijen, ziet het er goed uit in Coronie", stelt de politicus. Hij is net al de andere samenwerkende partijen in het veld aan het mobiliseren voor de massameeting die zaterdag wordt gehouden. Er zijn geen bussen meer beschikbaar vanuit het westen van het land. Tegenstanders zouden bushouders geld geven om niet te rijden voor de samenwerkende partijen. "Wij zullen privé-auto's ook inschakelen en komen tegemoet met brandstof", zegt Somohardjo. "Wij laten ons niet uit het veld slaan".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May