Parmessar: Kom met de bewijzen over corruptie
18 Jan 2015, 19:00
foto
OW-minister Rabin Parmessar in Tamansari, Commewijne zaterdagavond. (Foto: René Gompers)


NDP-topper tevens minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, heeft wederom politieke tegenstanders uitgedaagd om met bewijzen te komen voor corruptie. “Ik heb ze vaker uitgedaagd-video in het parlement. Praat niet, kom met bewijzen, ga naar de pg met je pak over corruptie. Ik Parmessar, minister van OW daag ze uit.” Parmessar meent over genoeg documenten te beschikken die bewijzen dat met name de VHP op grote schaal schuldig is aan corruptie op het ministerie.

Parmessar merkte op de NDP-vergadering in Tamansari, Commewijne op, dat de ‘uitvinders van corruptie’ uit de ‘oude’ politiek komen. In de jaren zeventig was het zo erg dat er zelfs een liedje erover gemaakt is. Parmessar zong een paar zinnen mee om zijn stelling kracht bij te zetten. Hij haalde aan dat dezelfde mensen die nu corruptie willen bestrijden en de rechtsstaat willen redden, zelf een geschiedenis hebben van afvalligheid. “Tijdens verkiezingen verdwenen er stembussen die gevonden werden op zolders van bepaalde personen. Bij de bouw van de Ringweg is er zomaar een miljoen Amerikaanse dollars aan bepaalde mensen toegekend”, haalde Parmessar aan.

Er is vaker door de oppositie geroepen dat corruptie hoogtij viert op OW. De vorige OW-minister, Ramon Abrahams, is vaker beschuldigd van oneigenlijke handelingen. Het ‘pimpen’ van een auto met staatsgelden, het renoveren van zijn kantoor voor een exorbitant bedrag en het toebedelen van civiele werken aan zijn kinderen hebben voor heel wat opschudding gezorgd bij de samenleving en in het parlement. “Men sprak zoveel over Abrahams, laten ze komen met stukken. Ik Rabin Parmessar, de huidige minister van Openbare Werken, ik daag jullie uit.”
Parmessar deelt mee dat er nu transparantie is op het ministerie. “Nooit waren er open boeken. Wij hebben jaarverslagen gebracht, wij brengen transparantie, mek den kon.” President Desi Bouterse meende vanaf zijn aantreden over een ‘dik boek’ te beschikken waar van de inhoud ervoor kan zorgen dat 'minstens de helft van de VHP opgesloten wordt'. Parmessar deelde mee dat hij op het sein van de president wacht “om hem nog meer voer te geven.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May