Rusland: NPS wordt verrassing van de verkiezing
18 Jan 2015, 14:00
foto


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, meent dat de verrassing van de verkiezing de groene partij zal worden. Hij weet zeker dat de NPS deel zal uitmaken van de komende regering. De NPS is volgens hem de toekomst van het land.

Rusland stelde tijdens de 'opo yari' vergadering van de afdeling Paramaribo zaterdagavond dat het land een verantwoord bestuur nodig heeft. Er moet voor gezorgd worden dat er verandering komt. De NPS-voorzitter leverde kritiek op het monetaire beleid. De regering geeft veel meer geld dan ze verdient, terwijl niet alle rekeningen worden betaald.

De NPS staat voor ontwikkeling, benadrukte Rusland. Iedere Surinamer moet een woning hebben. Sociale woningbouw is een van de speerpunten van de NPS en haar partners. De mogelijkheden van jongeren moeten vergroot worden. Alles moet eraan gedaan worden dat ze een goede scholing krijgen. Rusland bracht naar voren dat hij veel klachten heeft gehoord dat de nieuwe leermethode in de derde klas niet aansluit. Kinderen die negens en tienen kregen, zijn gedropt naar tweeën en drieën. Er zijn geen boeken, waardoor teruggevallen wordt naar de oude methoden. De kinderen worden volgens hem gefrustreerd. De NPS zal ervoor zorgen dat het onderwijs van kleuter tot de universiteit goed op elkaar aansluit.

"Er zal alles aan gedaan worden om verandering te brengen in het bestuur. NPS beseft dat wij in een belangrijke fase verkeren", zei Rusland. Hij benadrukte net als andere sprekers voor hem dat de NPS in het machtscentrum van het land moet komen. Daarmee wordt een goede toekomst worden verzekerd. Rusland is ervan overtuigd dat de NPS en haar partners de verkiezingen zullen winnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May