Van Coblijn: President moet stevig pak slaag krijgen
18 Jan 2015, 00:00
foto
John van Coblijn, voorzitter NPS afdeling Paramaribo


John van Coblijn, voorzitter van NPS afdeling Paramaribo vindt dat de regering een stevige pak slaag moet krijgen. "Den mus' kisi wan bun stefi fon fon. Ooktu a president", vindt Van Coblijn. Hij vindt dat met zoveel geld in handen de regering geen dingen heeft gedaan voor het volk. Volgens hem pinaren mensen. Ze hebben nooit een douche kunnen nemen omdat ze geen water hebben. Ze hebben een plee in plaats van een wc die ze kunnen doorspoelen.

Van Coblijn sprak op de 'opo yari' vergadering van de afdeling Paramaribo zaterdagavond in Grun Dyari. Hij vindt dat de sociale ongelijkheid aangepakt moet worden. Van Coblijn vindt dat er een code of ethics moet komen in de politiek. Er moeten harde afspraken gemaakt worden met de partners waarmee samengewerkt wordt. Woningbouw staat ook hoog op de agenda van de afdelingsvoorzitter. Volgens hem kunnen 3000 woningen per jaar gebouwd worden.

Diverse sprekers zeiden dat er verandering nodig is in het land. Dat zal op 25 mei komen. De corruptie in het land werd aan de kaak gesteld. Sunil Oemrawsingh merkte op dat een minister van Openbare Werken om corruptie ontslagen wordt als minister. In plaats van straf, wordt hij benoemd als raadsadviseur op het kabinet van de president. Oemrawsingh zei dat Staatsolie nooit in zijn businessplan had om te investeren in de goudsector. Volgens hem is onder druk van de regering besloten om mee te doen aan het Merian goudproject. Er is al US$ 80 miljoen gestort. Oemrawsingh zei dat de cultuur waar Suriname rijk aan is, verder ontwikkeld moet worden.

Jerrel Pawiroredjo, Ruth Renfrum, Patricia Etnel en andere sprekers benadrukten dat NPS nodig is in het machtscentrum voor duurzame ontwikkeling. Pawiroredjo merkte op dat de sociale wetten veel ongerief met zich hebben meegebracht. Hij zei dat NPS de kennis heeft om deze te repareren. Er is veel onduidelijkheid door de Basis Gezondheidszorg, waardoor mensen in de schulden worden gejaagd. De NPS is ervan overtuigd dat er geen regering zal worden gevormd zonder dat de partij daar deel van uitmaakt. De partijgenoten werden opgeroepen om intensiever te werken op weg naar de overwinning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May