Koendjbiharie kandidaat PL in Marowijne
17 Jan 2015, 17:32
foto
Aloysius Koendjbiharie, kandidaat-assembleelid van PL in Marowijne.


De arts Aloysius Koendjbiharie (46) is door de structuren van Pertjajah Luhur (PL) in Marowijne vandaag voorgedragen als kandidaat voor De Nationale Assemblee. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat de achterban hem heeft voorgedragen. Hij is de eerste officiële kandidaat van de samenwerkende partijen, zegt Somohardjo.


Koendjbiharie woont ruim twaalf jaar in Moengo. "Ik ben hier helemaal ingeburgerd en als arts heb ik veel contact met de bevolking. Tijdens mijn werk kijk ik niet naar politieke kleur", merkt de kandidaat-assembleelid. Toen hij nog in Paramaribo woonde, was Koendjbiharie ressortraadslid van de NDP. Maar die periode is allang voorbij, stelt hij. Volgens de voorlopige verdeling van de posities binnen de samenwerkende partijen, heeft PL de tweede plaats in Marowijne. De lijst wordt getrokken door de BEP. De NPS heeft plek nummer drie.

De kandidaat van Marowijne van PL is lid van het Hindostaans presidium van de partij. De vorige Predietkoemar Khedoe, die tevens directeur is van Suriname Zwaar Materiaal (Surzwam) is overgestapt naar de NDP. Koendjbiharie is werkzaam bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Moengo. Hij zegt goede kansen te hebben. "Met hard werken en de nodige steun, kunnen we de zetel in Marowijne halen", meent Koedjbiharie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May