Santokhi roept partners om een akkoord te bereiken
17 Jan 2015, 02:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi toont een van de vele cadeaus die de jarige partij heeft ontvangen. (Foto: René Gompers)


“Als wij inderdaad de grote hoop van de samenleving willen zijn, als we inderdaad de redders willen zijn van dit zinkend schip Suriname, moeten we er alles aan doen om aan het eind van de week overeenstemming te bereiken op DNA-niveau.” Zo riep Chan Santokhi, voorzitter van de VHP en coördinator van de samenwerkende politieke partijen zijn collega-leiders op bij de dankdienst van de VHP vrijdagavond. De oranjepartij vierde haar 66-jarig bestaan.

“Er is veel meer te winnen dan een positie hier en een positie daar.” Santokhi riep de partners op om hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan het nationaal belang. De partijen komen later op de dag nog eens bijeen om de samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee te bespreken. De samenwerking op regionaal niveau is al beklonken.

De VHP-voorzitter was onder de indruk van de boodschap van de geestelijke leiders die aangaven dat iedereen sterfelijk is ondanks de sterke waan van onsterfelijkheid. Santokhi merkte op dat het geloof in de partij de VHP in leven zal houden. De VHP heeft tien sterke principes die hebben gemaakt dat de partij ondanks “alle paleisrevoluties, politieke orkanen, algehele exclusie uit bestuurs- en overheidsactiviteiten en Cleopatrische verleidingen”, overeind is gebleven.
De samenwerkende partijen moeten bewijzen dat zij het met het volk menen en niet lijden aan de ‘ziekte van onsterfelijkheid’. “Laten we onze posities, onze verlangens ondergeschikt maken aan de verwachtingen van de samenleving en de internationale gemeenschap” drukte Santokhi de leiders op het hart. “We zullen de gemeenschap leiderschap en verantwoordelijkheid tonen, dat we voor meer dan alleen maar een paar posities gaan.”

“Op 25 mei aanstaande verwacht de VHP van het electoraat instemming te verkrijgen om het schip van Staat, dat thans regelrecht afstevent op een vernietigende afgrond, weer in veilige wateren te brengen met een goede kapitein en deskundig bemanningsteam. Tot dat moment blijft onze oranje partij, Suriname's hoop in duistere dagen”, gaf Santokhi aan. “Met de dubbele zes van VHP stevenen wij zeker af op het succes. En met de grote zeven samenwerkende partijen krijgt het land de grootste zegen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May