Drietal krijgt vier jaar cel in berovingszaak
16 Jan 2015, 20:10
foto


Gillermo D., Patrick O. en Dion M. hadden op 18 februari 2014 een diefstal middels geweld gepleegd. Zij hebben een man aan de Marowijnestraat een steekverwonding toegebracht en beroofd. Rechter Sieglien Wijnhard heeft elk van hen veroordeeld tot een celstraf van vier jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Door de steekverwondingen kwamen de ingewanden van het slachtoffer naar buiten. De politie trof hem badend in zijn bloed aan. Wijnhard merkte op dat er geen respect voor de medemens is getoond en dat zulke feiten de samenleving opschrikken. De beroving is op klaarlichte dag gepleegd.

Gillermo D. beweerde dat hij met een zekere ‘Casper’ de beroving had gepleegd en dat de twee comparanten onschuldig zijn. Hij verklaarde dat hij samen met Casper langsreed toen hij de man zag. Hij trok een mes en pakte de tas met inhoud van de benadeelde af en reed weg. Uit de tas haalde hij een tablet en een mobiele telefoon.
Bij de politie had Gillermo D. verklaard dat Dion M. betrokken was. Hij legde heel gedetailleerd zijn verklaring af. Op de rechtszitting vertelde hij wat anders. Officier van Justitie, Claudia Bruining, zei dat het voertuig door een ooggetuige achtervolgd werd en bleek dat Dion M. erin zat. Echter, ontkent Dion M. enige betrokkenheid. Hij bekende dat hij Gillermo D. had gebeld en informatie over de benadeelde had doorgespeeld. Bruining had tegen elk een celstraf geëist van vijf jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Tegenstrijdige verklaringen
Dion M. vervolgde zijn verhaal door te stellen dat de agenten hem bij zijn aanhouding voor hadden gehouden dat hij het proces-verbaal moest tekenen en dat hij dat wat op papier staat moest verklaren. Dan zou hij in vrijheid gesteld worden. Patrick O. beweerde dat hij ten tijde van het delict in detentie was en dat hij niets ervan af weet. Ook zou hij de kentekenplaat van het voertuig niet vervalst hebben. Volgens hem behoort de auto aan zijn neef toe, maar hij maakt er gebruik van. Bruining merkte op dat de verklaring van de verdachte niet klopt, omdat hij pas ’s avonds op 18 februari ingesloten werd, terwijl het feit zich tussen twee en drie uur in de middag voltrok. Toen was hij nog op vrije voeten.

Gillermo D. werd op 31 maart in de kraag gevat. Patrick O. zat bij zijn aanhouding in de auto die vermoedelijk is gebruikt bij de beroving. De achterkentekenplaat van de auto was vervalst. Het cijfer 3 op de plaat is gemaakt tot een 8. Een man die op de bus stond te wachten, werd beroofd en verwond. Patrick O. zou de auto, die is gebruikt bij de diefstal, hebben bestuurd. Het slachtoffer was zwaargewond en heeft een tijd gelegen in het ziekenhuis. Verdachte Patrick O. werd op vrijdag 4 april aangehouden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May