Samenwerkende partijen hebben nog geen consensus
16 Jan 2015, 00:00
foto


Het doel om donderdagavond uitsluitsel te hebben over de samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee, is niet gehaald door de VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en de BEP. De onderhandelingen zullen meer tijd vergen. SPA, DA91 en KTPI zijn ontevreden over de posities die ze tot nu toe hebben gekregen op de kandidatenlijst. Starnieuws verneemt dat NPS, VHP, PL en de BEP in principe al overeenstemming met elkaar hebben bereikt.


Coördinator tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi laat optekenen dat er nog geen consensus is bereikt over de gehele linie. Het gaat om twee districten, waar nog veel onvrede is. "We proberen na te gaan, hoe we eenieder kunnen positioneren, geen enkele partij zal tevreden zijn, want dat is onderhandelen, dat is consensus. Elke partij moet een beetje inleveren", stelt Santokhi. Starnieuws verneemt dat de discussie gaat over Paramaribo en Commewijne. Vooral de SPA is niet tevreden met de twaalfde plaats. In Commewijne wil de KTPI ook een plek hebben. Nu zijn twee posities ingevuld door de PL. In deze twee districten moeten nog concessies worden gedaan door VHP, NPS en de PL.

"We zijn bezig te onderhandelen, het gaat niet alleen om posities, maar het gaat ook om verkiesbare posities. En dan wordt de ruimte soms een beetje kleiner als je gaat naar verkiesbare posities. Als we willen samenwerken, dan moeten de partijen de samenwerkingsgeest uitstralen", meent de VHP-voorzitter. De partijen moeten niet alleen kijken naar het partijbelang, maar ook naar het belang combinatie belang. "Op basis daarvan moeten we kijken naar het groter nationaal belang". Santokhi zegt dat via deze combinatie zal zorgen dat deze regering, die een vernietigend beleid voert naar vrijwel alle sectoren, weggestemd wordt. "Dat kunnen we doen met een beter alternatief en dat is de combinatie van de zeven samenwerkende partijen. Volgens Santokhi zal deze combinatie minimaal 29 tot 30 zetels "en dat is heel conservatief berekend op basis van de statistische gegevens van de verkiezing van 2010".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May