Extra voorzieningen leiden tot 196 afgestudeerden universiteit
15 Jan 2015, 00:00
foto
Dolgelukkige afgestudeerden van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen.


Door diverse voorzieningen die getroffen zijn, is het mogelijk geweest dat 106 studenten, in een redelijke tijd hun studie hebben afgerond aan de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Woensdagavond werd in de Congreshal aan 84 afgestudeerden hun bul uitgereikt. Velen zitten reeds in het buitenland voor verdere studie, legt decaan Loes Monsels uit. Donderdagavond worden er nog eens 90 diploma's uitgereikt voor Rechten en Public Administration.

“Onderschat het belang van je bul niet. Hij blijft een noodzakelijke voorwaarde voor hogere studies en is onontbeerlijk bij de zoektocht naar een passende baan. We gaan een nieuwe fase van ons leven in.” Zo sprak Sheniel Cameron, Master of Science, haar afgestudeerde collega's toe. Zij is een van de 13 ‘masters’ die hun bul hebben ontvangen. Daarnaast zijn voor de titel ‘Bachelor of Science’ 71 buls uitgereikt voor het succesvol afronden van de studies.

Van de afgestudeerden hebben negentig personen een graad gehaald in Economie, Bedrijfskunde, Psychologie, Sociologie, Agogische Wetenschappen en Onderwijskunde. Zestien personen hebben met succes de Master opleiding in Education for Research and Sustainable Development (MERSD) en Master opleiding Surinaams Recht (MSR) afgerond.

Om studenten zoveel mogelijk binnen een redelijke tijd de studie te laten afronden, is er veel werk verzet en zijn er voorzieningen getroffen. “Ik kan zeggen dat wij van Maatschappij Wetenschappen dat met succes hebben gedaan. U kent de berichten van de studielimieters. Wij gebruiken dat woord niet meer, we zijn trots op iedereen die is afgestudeerd. We hebben er samen aan gewerkt.”
Bachelor of Science, Klaitha Hanoeman beaamt dat er heel hard gewerkt is om deze mijlpaal te bereiken. “Dit is ons moment, dit is onze dag. We did it.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May